Seurojen oma monitoimihalli tulee tarpeeseen Seinäjoella

SSU:n Ari Pölkky, Crocodilesin Jari Jalava ja Sisun Jerkko Tenkula yhdistivät voimansa monitoimihallia varten. Kuva: Mika Somerkallio

Kolmen seinäjokelaisen urheiluseuran yhteinen urheiluhalli alkaa nousemaan. Seurat ovat allekirjoittaneet hallia varten perustetun yhtiön paperit joulukuussa 2012. Kyrkösjärven läheisyyteen Bullerintielle nouseva halli on tarkoitus saada käyttöön syyskuussa 2013.

Perustetussa yhtiössä ovat mukana Seinäjoen Sisu, Seinäjoen Seudun Urheilijat ja Seinäjoki Crocodiles. Bullerintielle Seinäjoen Kyrkösjärven läheisyyteen nouseva liikuntahalli on monitoimihalli, jossa voi harrastaa pallopelejä, juoksua, hyppyjä ja heittoja.

Harjoitushalliin tulee tekonurmialusta, juoksuratoja ja sisäpelialue. Bullerintien halli tuo helpotusta Seinäjoen alueen sisäliikuntapaikkapulaan. Seinäjoen Sisun aktiivi ja hallihankkeen toimija Jarkko Tenkula tietää, että monitoimihalli tulee todelliseen tarpeeseen. Sisu on yleisseura, ja halli palvelee seuran jäseniä monella tavalla.

– Jalkapallo, futsal, salibandy, sulkapallo, pöytätennis, Tenkula luettelee Sisun lajeja.

Jarkko Tenkulan mukaan on hieno näyttö, kun kolme täysin erilaista urheiluseuraa pystyy tekemään mittavaa halliyhteistyötä.

– Meillä on riittävästi luovaa hulluutta, että uskallamme ryhtyä tällaiseen hakkeeseen.

Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava toteaa, että monitoimihallin merkitys amerikkalaisen jalkapallon ja cheerleader-harrastajille on iso.

– Hyvät fiilikset. Tätä projektia on valmisteltu jo puolitoista vuotta ja maali lähestyy koko ajan.

Seuran visioissa on ollut harjoitusolosuhteiden parantaminen, siihen halli vastaa hyvin, Jalava sanoo tyytyväisenä.

SSU:n puheenjohtaja Ari Pölkky näkee, että halliprojektissa tehdään merkittävää hanketta Seinäjoen alueen liikkuvalle nuorisolle ja aikuisurheilijoille. SSU:n heittäjille tulee viimeinkin suuri helpotus, kun halliin tehdään moukarihäkki, sekä luodaan mahdollisuus kaikkiin heittolajeihin.

– Kiinteä pituus- ja korkeushyppypaikka saa varmasti monen nuoren yleisurheilija-alun nauttimaan hyppäämisestä. Kahden radan juoksusuora auttaa urheilijoitamme talviharjoittelussa, ja lisäksi tulemme varmasti käyttämään tekonurmialustaa monenlaisten juoksuharjoitusten toteuttamiseen, Ari Pölkky sanoo.

Jussi Mustikkamaa / YLE