Ari Pölkky, Jari Jalava ja Jarkko Tenkula - Nyt voi hymyillä.

Tunnelma oli korkealla Seinäjoen Bullerintiellä torstaina, kun vietettiin uuden monitoimihallin avajaisia. Kolmen seinäjokelaisseuran Crocodilesin, Sisun ja SSU:n yhteinen voimannäyte tulee kovaan tarpeeseen.


– Olemme pienen ihmeen parissa täällä tänään, halliyhtiön puheenjohtaja Ari Pölkky hehkutti. Hän kiitteli vuolaasti talkootöissä mukana olleita.

– Kökkätöitä on tehty noin 1500–2000 tuntia, joten kökkähenki on täällä vielä voimissaan.

Projekti lähti liikkeelle vuonna 2011. Tarpeet kohtasivat, kun SSU etsi heittohallia ja Sisu sekä Crocodiles omaa harjoittelupaikkaa.

Elyn avustus, kaupungin vuokraama tontti ja puuhamiesten nimet velkapapereissa siivittivät hankkeen nopeasti lentoon.
Hallin vuorot alkavat pyöriä maanantaina.

– Luulen, että tämä on ainutlaatuinen monitoimihalli Suomessa. Täällä syntyy varmasti monenlaisia lahjakkuuksia tämän maan urheiluelämään, Pölkky vakuutti.

Viheralueella pääsee treenaamaan jalkapalloa ja amerikkalaista jalkapalloa. Lisäksi löytyy juoksusuora, jolla pystyy vetämään noin 80 metrin spurtteja. Päädyssä ovat pituushyppy- ja kolmiloikkapaikat. Yhdeksän metrin heittoseinä mahdollistaa heittolajien harjoittelun.

Päädyssä olevalla palloilualueella voi pelata sulkapalloa neljällä kentällä. Alue soveltuu myös salibandyyn, futsaliin, lentopalloon ja tennikseen sekä cheerleadereiden harjoiteluun.

Täydellisen varustuksen halli saa marraskuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Hanke on harvinainen paitsi hallin käyttötapojen monipuolisuuden myös tekotavan osalta.

– Tässä on kolme seuraa tasaosuuksilla mukana. Tänään täällä oli Laukaalta porukkaa tutustumassa ja monia muita lähetystöjä on tulossa katsomaan.

Olo oli huikea myös Crocodilesin ja Sisun johtomiehillä.

– Hyvältähän tämä tuntuu. Kun vuonna 2011 aloitettiin, niin oltiin vielä aika kaukana tästä tilanteesta, Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava tähdensi.

Oma halli helpottaa amerikkalaisen jalkapallon erikoisseuran toimintaa.

– Aika monta vuotta tässä ollaan oltu vähän kuin muiden armoilla siinä, että missä voidaan harjoitella. Olemme kulkeneet Kuortaneet, Lapuat ja muut, mutta nyt jää liikennemäärät vähän pienemmiksi.

Sisun puuhamies Jarkko Tenkula äityi suorastaan runolliseksi.

– Nyt on lapsilla ja nuorilla loistava paikka harjoitella inhimillisiin kellonaikoihin. Unelma on täytetty.

-Antti Vainio / Ilkka